Lyxmåltid - 3 - rättersmiddag
Bruschetta med tomat, vitlök och mozarella
Risotto med skogschampinjoner
Sejrygg med kräftstjärtar, fänkål och sqaush i dillsmörsås
Det blev gott alltihopa, jag tog recepten från tidningen - allt om mat vinspecial utgåva 11 oktober - Recepten stämde verkligen för det blev ett mycket gott resultat. Risotton gjorde jag med skogschampinjoner istället för karljohanssvamp. Fisken var av sejrygg men handlaren hade inte med skinn på ovansidan hemma annars hade det säkert blivit både godare för ögat och gommen, nu blev fisken väldigt bra ändå i 150 graders värme i exakt 20 min. Såsen gjordes med bl a dill och kycklingfond samt vin, som fick reducera två omgångar. Grönsakerna fick koka i smör och 1 dl vatten i några minuter. Fantastiskt gott med fänkål och squash tillsammans.
Vinet var alldeles utmärkt till både risotton och fisken.
Ett franskt vin Mâcon-Villages Chardonnay (nr 2295)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar