Semla - mums!
Det var ju fettisdagen häromdagen så måste man ju äta semlor. Jag älskar semlor. Dessa har jag gjort med hemmagjord mandelmassa. Fantastiskt goda!
Bullarna är supermjuka inte så där torra som hemgjorda släta bullar kan vara!
Här kommer receptet
50 g smör
3 dl mjölk
3/4 dl socker
1 krm salt
2 tsk kardemumma
1 ägg
25 g jäst
540 g vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Värm smör och mjölk till 37°
smält jästen med degspadet
tillsätt socker, salt kardemumma och ägg
Tillsätt nästan allt mjöl blandat med bakpulvret.
Låt jäsa gärna 2-3 tim under plastfolie
Lägg upp degen på ett bord och dela upp
och forma till 24 bullar.
Låt jäsa ca 40 min under bakduk.
24st ca 6 min 225° i varmluftsugn
0 kommentarer:
Skicka en kommentar