Påsk Meny
Vi blev bortbjudna på middag under påskhelgen. Mycket gott och mumsigt
Vi började med vita sparris som var fantastiskt goda! Annars har jag bara tyckt att de är träiga och sega. Så här gjorde värdinnan:
Lägg dem i kallt vatten, gärna 1 timme.
Därefter skalades dom, ca 2 cm från knoppen och nedåt. Bryt/skär av nedersta biten.
Koka upp en lag på vatten, salt och lite socker och lite pressad citron.
Lägg i sparrisarna när det börjat koka, Låt koka upp igen 2-3 min beroende tjocklek.
Ta av från spisen och sedan svalna i sitt spad.
Till det hade vi ett gott vin Sancerre.
Vinet hade vi även till en Fransk fisksoppa med hälleflundra.
Sen till Huvudrätten fick vi tärnade potatis och grönsaker med En Ekologisk Kyckling.
Till detta hade vi ett fantastiskt vin som inhandlades år 2005 och som värdparet hade
lagrat själva till den dag nu då öppnades.
Allting var fantastiskt gott! Tack!
1 kommentarer:
Hej Terese! Nu ...efter lång tid...kom jag mig för att, utan framgång söka dig på Facebook. Letade mig till slut hit där jag fann dig och alla dina fantastiska foton. Sommaren börjar närma sig och jag hoppas verkligen att vi får tid att umgås både över mat och med salta bad när vi kommer neråt i juli. Jag har också startat en blogg...välkommen in och hälsa på! Det är inget märkvärdigt...mest foton och vardagsliv som avhandlas. Har ännu imte riktigt fått rutin på det hela då jag för det mesta bloggar med mobilen. Det går alltid lättare och snabbare att lägga upp saker på Facebook då. Kan du inte skaffa dig ett litet lite Facebookkonto...bara för att få en plats för bara oss att umgås på? :-) Vi får höras snart! Har lite spännande saker att berätta. Stor kram till er alla!!'
Skicka en kommentar