Solrosbröd recept
Solrosbaguetter 6 st
425 g vetemjöl
425 g rågsikt
6 dl kallt vatten
25 g jäst
2 msk olja
1,5 dl solrosfrön
1 msk socker
1 msk salt
Smält jästen i vattnet
Blanda i resten av ingredienserna, rör frenetiskt i ca 3 min
Låt jäsa i bunken täckt av plastfolie i rumstemperatur 18 - 24 tim
Skrapa ut degen på ett riktligt mjölat bord, (knåda inte)
Dela degen i sex bitar, forma till avlånga baguetter
Grädda i ugnen 250 grader i ca 15-20 min (varmluftsugn)
Kasta in 1 dl vatten på botten av ugnen så stiger ångan och gör brödet krispigt.
Jag brukar göra degen på kvällen och så bakar jag ut den dagen efter, när jag har tid.
Håll koll på din ugn, för jag har en väldigt varm ugn så för mig räcker med 15 min
0 kommentarer:
Skicka en kommentar