Vitt formbröd
Här är receptet på ett annat favoritbröd jag bakar ofta
Vitt formbröd 175° varmluftsugn 25 min
25 g jäst
25 g margarin
6 dl vatten
2 tsk salt
2 tsk socker
900 g vetemjöl
Smält margarinet och värm vattnet 37°
Smula jästen och lös upp den med ovanstående
Blanda salt och socker
Tillsätt mjölet (spara ca 60 g)
Arbeta frenetiskt ihop blandningen ca 3 min tills degen blir smidig
och släpper bunkens kanter
Låt jäsa minst 1 timme (jag brukar jäsa mellan 3 –5 tim) övertäckt
tätslutande med plastfilm
Ta upp degen försiktigt på mjölat bakbord
Forma till en rektangel, dela sen i två delar
Fyll två smörjda formar
Låt jäsa i 1 timme till
Sen i ugnen
0 kommentarer:
Skicka en kommentar