Grahamsbröd
Ett jättegott lite grovare bröd...saftigt!
Grahamsbröd 4 limpor
8 dl vatten
20 g jäst
1 tsk honung
1 ägg
½ dl olja
50 g linfrö
18 g salt
900 vetemjöl
350 g grahamsbröd
Lös upp jästen med kallt vatten
Blanda i det övriga ingredienserna
Tillsätt mjölet (spara ca 60 g)
Arbeta ihop blandningen ca 3 min tills degen blir smidig
och släpper bunkens kanter
Denna degen blev lite kladdig men det gör inget
Låt jäsa minst 1 timme övertäckt
Ta upp degen försiktigt på mjölat bakbord
Skär ut fyra delar och forma till limpor
Lägg limporna på bakplåtspapper och låt jäsa 1 timme till
Grädda 5 min 250° sänk värmen till 200° ca 15 min varmluftsugn
Vill du ha en hård skorpa på brödet spruta in vatten nere och uppe
så det blir ånga.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar